28.8.11

Jas van Hannes


Afgelopen week heb ik de jas van Hannes gevilt. Een prachtig "krullentapijt". Ik had de vacht even weggelegd op een stoel (met drents heideschaap) en onze kat aarzelde geen moment. Dit is (wederom) een mooi bed voor mij zal ze gedacht hebben...

21.8.11

Zomers







Net voor onze vakantie was ik klaar met het breien van de zomersjaal. Nu wachtte mij nog een vervelend klusje, namelijk het afhechten van alle draadjes en het spannen van het werk (bovenste foto). Vanmiddag heb ik dat gedaan. En dit is het eindresultaat. Ik ben er erg blij mee. Hopelijk blijft (wordt) het nog even zomer!

Jacobus is af!






Hé, hallo! Daar ben ik dan. Mijn naam is Jacobus, maar dat wist je misschien al van eerder toen ik nog op pennen stond. Vandaag zijn de pennen uit mijn lijf gehaald en ben ik een Zelfstandige Aap geworden. Ja, met hoofdletters want ik ben al heel flink! Ik meet ongeveer 37 centimeter en weeg 131 gram en ik kan al heel veel. Wat ik leuk vind, is in bomen klimmen en verstoppertje spelen. Sommige dingen vind ik nog een beetje spannend. Gelukkig helpt jongste mij. Vanavond slaap ik samen met hem in het logeerbed. Dat wordt vast dikke pret!

19.8.11

Jacobus

Ik had al een tijdje een oogje op ´m en van de week liep ik ´m in Zwolle tegen het lijf. Ik bezocht er Astrid´s breiwinkel. En daar zat hij in de etalage. Smelt. Nu is het niet zo handig met twee koters een wolwinkel te bezoeken. Al voordat ze de drempel over zijn roepen ze dat we lang genoeg binnen zijn geweest. Jacobus bood uitkomst. Patroon en wol waren er los te koop. Terwijl de jongens een kleur kozen voor onze Jacobus kon ik mij vergapen aan de prachtige wolletjes die er lagen uitgestald. Helaas was er snel een keuze gemaakt.





Jacobus staat inmiddels op pennen en is al een heel eind gegroeid. De jongens volgen mijn vorderingen met veel interesse. Nu al is besloten dat er een tweede Jacobus moet komen; ze willen er ieder één. Al breiend verheug ik mij op een volgend bezoek aan Zwolle!

Kijk voor meer Jacobussen op zij maakt het.

Ingewikkeld




Nog een vakantieproject: een Moebius col. Ik vond het patroon op Ravelry. Hier om precies te zijn. Het sprak me aan omdat het mooi zou passen bij de bergendalmuts die ik eerder had gebreid van gotlandwol. Het breien was niet spannend, ruim een meter steeds 6 recht, 6 averecht en de teruggaande naald net andersom. Bij het in elkaar zetten werd het spannend. Het dreigde bijna mis te gaan toen ik een aantal van de steken die ik provisionally had opgezet liet vallen. Gelukkig had ik ze na enkele (in-)spannende momenten weer teruggehaald. De steken aan de beide uiteinden van de sjaal moesten op twee breinaalden parallel aan elkaar en daarbij moest je de sjaal neerleggen met een dubbele draai en de goed kant buiten. Geloof me, daarbij kan een hoop mis gaan. Bij mij ging het goed. Gelukkig. Vervolgens dienden de steken aan elkaar gegraft using kitchener stitch and reverse kitchener stitch. Dit deel van de missie vergde uiterste concentratie. Na een klein uurtje had ik het klusje geklaard en de beide uiteinden van de col naadloos aan elkaar gegraft. Ik stond er zelf versteld van. Voor mij lag een ingewikkeld colletje. Het vormt inderdaad een mooi setje met de bergendalmuts. En....ik heb nog een beetje wol over. Waarschijnlijk net genoeg voor een setje polswarmers.

17.8.11

Berg en dal


De afgelopen weken waren we op vakantie. Ik had een ruime selectie breiwol meegenomen en zo´n beetje alle brei- en haaknaalden die ik bezit. Het zou mij niet gebeuren dat ik zonder materiaal kwam te zitten op de camping. Op de foto tonen mijn twee schatten de bergendalmutsen die ik op de camping heb gebreid. Ik heb aan nog meer projecten gewerkt en nèt voor de vakantie mijn zomersjaal nog afgebreid. Later meer daarover!