30.9.11

Delfts blauw






Deze week heb ik een schaal gevilt van bergschaap en lokken van oma, het oude Schoonebeeker schaap. Ik heb dit werkstuk gemaakt voor de familie waarvan wij eerder dit jaar de Schoonebeeker vachten kregen.

En ook ik ben van plan kerstballen te gaan breien. Een aantal keren heb ik de verleiding om het boek van Arne & Carlos te kopen, kunnen weerstaan. Van de week ging ik dan toch voor de bijl. Ik ben echt geen uitgesproken kerstliefhebber, maar als ik dit boek inkijk verheug ik me enorm op de komende kerst. Ik ben nog niet gestart met breien. Er wachten me nog een aantal andere klusjes waaronder het kaarden van bergen gewassen wol. Laat ik eerst dat maar eens wegwerken, dan kan ik misschien van die wol straks mooie draadjes spinnen voor de kerstballen.

21.9.11

Weer nieuwe spinsels



De kachel heeft hier alweer een paar avondjes gebrand en wat is er dan heerlijker dan lekker het wiel te laten snorren? Nou ja, die oude spinnewielen van mij snorren niet voortdurend. Van tijd tot tijd piepen en kraken ze alsof het voor hen een last is opnieuw een draad te moeten voortbrengen. De bus spuitvaseline staat nu standaard onder de spinstoel. Als de oude dames sputteren, krijgen ze hier en daar een spraytje en meestal snorren ze dan genoeglijk en zonder mopperen voort. De afgelopen week heb ik twee strengen bont schaap gesponnen en een strengetje Jacobswol (de middelste op de foto). Allemaal op de oude Louët. Wat ik van deze wolletjes ga maken weet ik nu nog niet. Ik hang ze eerst maar weg bij mijn (gestaag groeiende) voorraadje in de wolkamer. Dan dient zich vast eerdaags een project aan waarvoor ik deze spinsels goed kan gebruiken. Jongste had al de wens uitgesproken voor een warm dekentje voor op de bank. Eerst maar verder spinnen. Er ligt nog genoeg! 

19.9.11

Victorie



Eindelijk kan ik jullie deze sokken laten zien. Ik had ze al een tijdje klaar, maar ze waren een kado voor een heel dierbare vriendin. Gisteren vierde ze haar verjaardag. Het was nog even spannend of de maat goed was. Gelukkig pasten ze perfect. Vriendin kan dus met warme voeten de herfst binnen stappen. Het patroon heet Victorie en komt uit het boekje Sokken brei je zo van Jo An Luijken en Marlies Hoogland. Ik heb wol van Scheepjes gebruikt.

9.9.11

Voortgang










De scholen zijn weer begonnen. Tijd om eens goed door het huis te gaan en de rommeltjes van de afgelopen weken op te ruimen. Opnieuw bakken aangeschaft voor mijn wolkamer. Ze zijn alweer grotendeels gevuld. Veel met bont schaap die ik nog moet kaarden. Daar kom ik nu even niet aan toe. Project haas lag ook nog te wachten. Van de week heb ik de benen aan haar lijf geprikt en een begin gemaakt met het prikken van haar armen. Lekker in mijn wolkamer gerommeld en labels gemaakt voor de strengen wol die er lagen. De donkere streng (Jacobswol) spon ik vorige week op een spinfeestje hier in Assen.