30.4.12

Koninginnewol





Op deze zonnige koninginnedag waren wij al vroeg op pad om de plaatselijke vrijmarkt te bezoeken. De buit onder andere een mooie bel met ram, lokken van Iboy´s geiten en een Passap breimachine met toebehoren waaronder een brother wolwinder voor maar vijf euro! Geen idee hoe de breimachine werkt; de handleiding zat er helaas niet meer bij. Maar die is vast nog wel ergens te vinden. Nu eerst mijn koninginnewol spinnen in het oranjezonnetje! Fijne dag allemaal!

4.4.12

Paaswolletje




Ik ben in de ban van kleur. Gisteren verfde en spon ik dit wolletje van Fries Melkschaap (50 gram) in vrolijke voorjaarspastels. Zal ik er een paashaas van breien? Op dit moment ligt er opnieuw wol in de verfpan. Spannend of het wederom zo´n helder resultaat zal geven...


[even later]
Joepie! Wederom goed gelukt! Inmiddels hangen deze kleurige lonten te drogen!

3.4.12

Swirl




Mijn Swirl is af! Vorige week zette ik ´m in elkaar. Wonderlijk! Hij past goed, zit heerlijk en is lekker zacht en warm. Ik heb ´m dan ook al veel gedragen. Gedragen komt de Swirl veel beter tot zijn recht dan op de foto maar ik durfde hier niet als model te verschijnen. Al een tijdje ligt er wol klaar voor nog een Swirl. Het is namelijk verslavend, Swirls breien.

Draadjes en een tas





De handgeverfde wol heb ik gesponnen. Ruim 400 meter draad ligt klaar om verwerkt te worden tot....? En afgelopen weekend heb ik bij atelier Bodyflower in Ommen deze tas gevilt. De tas is gemaakt van mongoolse wol met lokken van een donker Wensleydale(-achtig?) schaap. Ik noem het nu al mijn Gullit-tas.