27.7.12

Nieuwe aanwinsten





Voila, mijn nieuwste vondsten van marktplaats! Twee Drentse Heideschapen in prachtig houtsnijwerk. Ze zijn ongeveer 31 cm hoog en 26 cm breed. Helaas wist de aanbieder me niets van hun herkomst te vertellen. Desalniettemin ben ik er erg blij mee. Nu nog een mooi plaatsje voor ze zoeken in mijn interieur...

Hemels




Kleed van Racka en Bergschaap. Afmeting circa 150 x 80 cm.

23.7.12

Drents Heidevilt


Dit Drents Heideschaapje (nummer 39236 uit de kudde van Assen) heeft me een tijdje terug haar prachtige vacht gegeven. Vandaag heb ik het vachtje gevilt. Op de achterkant legde ik bergschaap en merino wol. Een middag heerlijk werken in de zon leverde dit resultaat. Het kleed meet ongeveer 80 bij 95 centimeter.

 


18.7.12

Spinsel van Sint Jan






De gele bloemen van het Sint Janskruid geven op dit moment kleur aan vele bermen en velden. Toen het pas in bloei stond heb ik wat geplukt om mee te verven. Dit is het resultaat. De wol komt van het Fries Melkschaap. Ik heb de losse wol geverfd en de wol na het verfbad gekamd met de wolkammen van Majacraft die ik in bruikleen heb van spinmaatje I. Draadje gesponnen en Navajo getwijnd. Het leverde een streng van zo´n 70 gram/64 meter in een bijzondere groengele kleur op.

15.7.12

Spinnen voor de herders



Sinds een tijdje spin ik wol voor de herders van Balloo. Geregeld zit ik in Balloo bij de schaapskooi te spinnen. In het wolatelier, de loods, het stalletje of, als het weer het toelaat, lekker buiten. Dat is overigens mijn eigen keuze. Natuurlijk mag ik de wol ook gewoon thuis spinnen. Maar ik vind het nu eenmaal heerlijk om daar te zijn. Ik geniet van het buiten zijn, de dieren, het uitzicht en de contacten met de mensen. En natuurlijk van de wol. Er is weer voldoende op voorraad. De herder heeft drie prachtige grijsbruine vachten aan me toevertrouwd. De eerste strengen zijn inmiddels klaar.

uitzicht vanuit het stalletje

prachtig haantje

deze vacht mag ik spinnen!

een deel van de wolvoorraad
 
vers gewassen spinsels