27.2.13

Voltooid



Mijn kunstzinnig werkstuk voor de cursus is af. 
De afgelopen dagen bevestigde ik bamboestokken aan weerszijden van de geweven lap




Vervolgens heb ik bandjes geweven waarmee ik de stokken aan elkaar kan knopen wanneer de lap is opgerold. Vorige week had ik al volop geoefend met bandweven en met resultaat!





Het eindresultaat: een rol. Een knipoog naar de perkamentrol uit vroeger tijden. 
In deze rol ligt mijn eerste weefwerk besloten. Als je de rol opent, kun je "lezen" wat ik heb "beWeefd". In het logboek heb ik vastgelegd hoe dit weefwerk tot stand kwam. 



25.2.13

Weer terug




Afgelopen week, tijdens de voorjaarsvakantie, verbleven we op de Veluwe. Veel wandelen, zwemmen, spelletjes doen en tussendoor toch ook een beetje handwerken. En ook op vakantie is er aandacht voor schapen, wol en wolwerk!


Veluws heideschaap.
ik werk aan een pop voor jongste
veertig! dit mooie boek krijg ik kado
bezoek aan schaapskooi in Hoog Buurlo
op de zolder in de kooi staat een spinnewiel,
maar ik betwijfel of het nog gebruikt wordt....
hier wel welkom
bij de kooi in de Loenermark even niet
mooi vogeltje in "onze" tuin
en krik liet zich er soms ook zien
bandjes weven oefenen oefenen oefenen

Terug naar huis reizen we via Deventer. We bezoeken er het speelgoedmuseum en het historisch museum. In het laatste is een tijdelijke expositie van Deventer tapijten. Mooi!







zelf ook even proberen

15.2.13

Heerlijk Hollands




Gisteren bezocht ik de handwerkbeurs in Zwolle. Ik volgde een workshop bandweven bij Mirja Wark van Golden Haand. Erg leuk! Uiteraard kocht ik materialen om thuis verder te kunnen oefenen.
Bij terugkeer in Assen passeer ik op mijn weg naar huis een kringloopwinkel. Daar vind ik dit prachtige Delfts blauwe aardewerk. En bij thuiskomst ontvang ik valentijnstulpen van mijn lief. Heerlijk Hollands!



9.2.13

Zonder vingers

bergendal wantjes, rechts die van Gotlandwol


Ik ben in de ban van de vingerloze want. Lentekriebels denk ik.
Het begon allemaal met het breien van weer een bergendal muts. Deze keer van een draadje Rowan Kidsilk Haze (mohair/zijde) met een draadje Fil Royal (baby Alpaca) van Atelier Zitron. Toen de muts klaar was, had ik nog ruim voldoende garen over voor een paar bijpassende wanten. Geïnspireerd op het welted-fingerless-gloves-patroon dat ik zag op Ravelry heb ik een paar vingerloze bergendal wanten gecreëerd.

bergendal muts
van mohair/zijde/baby alpaca: zacht!
bergendal wanten


Eerder maakte ik al een bergendal muts van Gotland garen. Ook na het breien van een bijpassende Moebius col was er nog voldoende over voor een paar bijpassende wanten. Lang geleden was ik al van plan die te breien. Maar, zoals zo vaak, was dat er niet van gekomen. Nu aarzelde ik geen moment en direct na het afkanten van het eerste paar zette ik opnieuw op. Dit keer dus met de gotlandwol. Het voordeel van dit soort breiprojecten is dat ze zo heerlijk overzichtelijk zijn. Je breit een avondje voor de buis of een poosje onder de zwemles en je bent al een eind heen. Dat werkt ook verslavend. Want hoe heerlijk is het om iets af te hebben! (Afmaken daarentegen valt soms niet mee...)


van jacobswol
die lange boord is heerlijk voor op de fiets


Na de gotlandexemplaren volgden een paar van zelfgesponnen Jacobswol. Ik wilde weleens weten hoe dat zou uitpakken. En het pakte heel goed uit! Dus zette ik opnieuw op met een zelfgesponnen wolletje. Swifter deze keer dat ik had geverfd met Landscapes. Hiervan had ik minder meters en deze wantjes zijn dus anders geworden. Meer lange polswarmers. Het was spannend breien. Ik dacht dat ik net zou uitkomen, maar toch kwam ik voor de laatste tekort. Vandaar die twee toertjes in een contrasterende kleur bij de duim ;-)