15.2.15

Top of flop?





Urenlang werkte ik aan de afwerking. 
Mouwen inzetten. 
Mouwen dichtnaaien. 
En toen nog die boord rondom. 
Het aannaaien daarvan lukte niet netjes. 
Ik ging te rade op Ravelry. 
Zij had hetzelfde ervaren en een andere manier gevonden. 
Rondom steken opnemen en dan de boord eraan breien. 
Ik pikte een kleine 350 steken op en rond ging het. 
Tegen middernacht was ik klaar. 
Top of flop? 
Wassen en blocken zal het uitwijzen...


6.2.15

Warme Truiendag



Vandaag is het Warme Truiendag. 
Hier lees je er alles over.
Ook bij QUADRAAD gaat de thermostaat nog een stukje verder omlaag.
Doe jij hetzelfde?
Heb je geen warme trui?
Start vandaag met breien dan zit je er toch warmpjes bij!
Online vind je tal van mooie, eenvoudige en uitdagende patronen. Bijvoorbeeld hier.




Deze Warme Truiendag is voor mij aanleiding om een lang genegeerd breiwerk weer ter hand te nemen: het vestje van handgesponnen wol. De mouwen liggen al tijden te wachten om ingezet te worden en dan rest enkel nog het afbreien en aanzetten van de boord rondom.
En ik hoop nog wat warme harten te maken van deze handgesponnen wolletjes...
Genoeg actie dus om lekker warm te blijven.
Ik wens ook jullie een warme dag!


5.2.15

Hartverwarmend



Het lijkt wel of onze wereld steeds hartelozer wordt. Neem die gruweldaden van IS. Maar ook in het klein gebeurt het. Laat je die verkoper van marktplaats vriendelijk weten dat je niet langer geïnteresseerd bent in hetgeen hij aanbiedt, word je direct bestempeld als iemand die geen verstand van zaken heeft...  Laat je bij de rotonde een fietser voorgaan, drukt de automobilist achter je onmiddellijk op z'n claxon. Herken je dat? Ik kan er met mijn verstand niet bij waarom mensen zo harteloos kunnen handelen.

Om een beetje tegenwicht te bieden maak ik harten van handgesponnen en handgeverfde wol. Om in huis te hangen of om weg te geven. Aan iemand die je lief hebt of aan iemand die het hart (hard) nodig heeft. Zoals Daniel Lohues zo prachtig bezingt....




Wie draag jij een warm hart toe?


PS: heel hartelijk dank voor jullie hartverwarmende reacties op mijn vorige bericht!

3.2.15

Nieuws


mijn wolwerkplaatskabouter

Daar ben ik weer na een lange stilte op dit blog. Die stilte had ik me niet voorgenomen, het is zo gelopen. Na de adventsmarkten eind november heb ik het aanvankelijk rustig aan gedaan (voor zover dat wil in een drukke decembermaand dan;-). De kerstvakantie heb ik hoofdzakelijk besteed aan mijn mannen en aan opruimen in huis. Kilo's papier hebben we weggewerkt uit oude archieven. Overtollig speelgoed en huisraad gingen op marktplaats of naar de kringloop. Er kwam rust en ik pakte het haakwerk weer op. Het haakwerk voor de I love yarn CAL dat lange tijd was genegeerd...

Inmiddels ben ik zo goed als bij. Gisteren ontvingen we de zevende aanwijzing voor het patroon. Ik was juist toe aan de laatste toer van de zesde, ware het niet dat ik daarbij ontdekte dat ik in de toer ervoor toch wat steekjes heb laten vallen:-( Maar goed, ik ben dus een eind onderweg en dit is hoe het er nu uit ziet... Een groeiende lap, en de voorraad bollen in mijn mand is aanzienlijk geslonken!


kan ik nog zeggen dat ik eigenlijk niet zo'n haakster ben?
bezig met de laatste toer van stap 6;
met hindernissen door foutjes in de toer ervoor
slinkende voorraad bollen

Maar er is meer. Want met het haken vulde ik afgelopen maand enkel de avonduren. Overdag heb ik zoveel mogelijk uren vrijgemaakt om mijn eigen bedrijf op te bouwen. Afgelopen herfst schreef ik na jarenlang dromen, aarzelen, weer dromen, weer aarzelen.... eindelijk mijn QUADRAAD in bij de kamer van koophandel. Onder het mom niet meer denken maar doen had ik de knop vrij resoluut omgezet. Mooi maar ook moeilijk op momenten. Afgelopen maand had ik de rust en de ruimte gevonden om ècht te bouwen. Met hulp van mijn lief maakte ik mijn website en een eerste workshopprogramma. Aanstaande zaterdag heb ik mijn eerste (besloten) markt bij de Ouderacademie op de vrijeschool hier in Assen. Het ene moment vind ik het o zo spannend, het andere moment voelt het zo vertrouwd, bijna vanzelfsprekend en logisch deze stap. Gelukkig overheersen die laatste steeds meer en met veel enthousiasme ben ik aan het werk. Mogelijk laat ik hier iets minder vaak van me horen. Maar zoek me maar eens op bij quadraad.com. Zeker weten dat ik daar te vinden ben;-)

nieuw uit eigen werkplaats
voor de wolwerkplaats tikte ik een oude schoolkast op de kop,
in de 54 lades die schuil gaan achter de schuifdeuren vond ik nog sporen
van het gebruik als handwerkkast!
nieuw spinwerk
wol van fries melkschaap en gotland pelsschaap in verschillende
verhoudingen, natuurlijk geverfd met plantaardige indigo
links wol van ‘chocolademelkschaap’, in het midden fries melkschaap,
rechts mengsel van fries melkschaap en mohair