26.10.12

David


Graag wil ik jullie voorstellen aan David. Afgelopen woensdag heb ik hem in huis gehaald. Willen jullie weten hoe hij in mijn leven is gekomen? Welnu....
aanvankelijk was het helemaal niet mijn bedoeling zelf een weefgetouw aan te schaffen. Ik kan er immers één gebruiken bij de herders van Balloo. Afgelopen weekend echter viel mijn oog op een marktplaatsadvertentie. Er werd een Louet W30 tafelgetouw aangeboden. Met acht schachten. Da's handig dacht ik. Kan ik thuis een proefje maken voor het grote werk in Balloo. Het leek mij wijs voor de eventuele aankoop wat informatie en referenties in te winnen bij meer ervaren weefsters. Spinmaatje F verwees mij naar G uit haar spingroep. Ik legde contact met G die enthousiast met mij mee begon te denken. Ja, het was inderdaad een mooi getouwtje. Maar slechts 30 centimeter breed. Had ik daar bij stil gestaan? Ja, dat had ik en voor proefjes was het prima. Maar zo stelde zij, er staat ook nog een David op marktplaats. Weliswaar niet inklapbaar. Maar wel acht schachten en een weefbreedte van 70 centimeter! En David zou zo fijn en handig zijn. Ik moest er maar eens goed over nadenken. En dat deed ik. Na het weekend belde ik toch de dame van de W30. Toen ze hoorde dat ik beginnend weefster was drukte ze me op het hart vooral niet aan die W30 te beginnen. Niet fijn in gebruik. Nee, een David bijvoorbeeld. Dat zou beter voor mij zijn. Tsja, jullie begrijpen dat ik inmiddels wel erg nieuwsgierig was geworden naar die David en eigenlijk niet om hem heen kon. Dus legde ik opnieuw contact met G. Zij kende de aanbieder van David. Ik belde en woensdagavond al werd ik hartelijk ontvangen door handwever en textieldocent F in zijn prachtige woning in Vriescheloo (kijk hier als je nieuwsgierig bent naar het huis). Een aantal uren later keerde ik huiswaarts. Met David achterin en tal van informatie, adviezen en een uitnodiging voor het kijken bij een weefles bij BK 050 op zak.
... en nu staat David in de hal het weefatelier van huize Quadraad. Gisteren heb ik hem helemaal gesopt en goed bekeken. Hoewel hij klein van stuk is, vind ik hem toch imposant met dat mooie hout en al die touwtjes. Ook de mannen hier in huis zijn van hem onder de indruk. De kleinste mannen kunnen niet wachten tot ik start met weven. En ook ik sta te popelen om met David aan de slag te gaan! Hoewel ik me er een tijd lang voor heb willen behoeden, zit met de komst van David het weefvirus in mijn bloed.

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met deze mooie aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem26.10.12

  Wow, wat een prachtige aanwinst! Ik ben benieuwd naar de resultaten van je proefjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een mooi nieuw vriendje! Ik ben heel benieuwd naar je eerste weefresultaten. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow!! Wat een geweldig weefgetouw! Ziet er imposant uit! Ben heel erg nieuwsgierig naar wat daar allemaal vanaf gaat komen! Heel veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via Paula -Souvenir de ma vie- kom ik op jouw blog terecht en dan kijk ik eerst naar je weefwerk.
  Pas een David 70 veroverd en ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat dit een heerlijk weefgetouw is. Ik weef een aantal jaren op een David 90. Ga nu eerst je blog eens bekijken en blijf je volgen.. De opleiding die Paula ook doet heeft mijn volle belangstelling. Groeten van Willemien en tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Willemien! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Ben erg benieuwd naar jouw weefwerk en ervaringen met David.

   Vrolijke groet,
   Titia

   Verwijderen
 6. Dag Titia,
  veel plezier met je weefgetouw David en bij de evt. weeflessen in Groningen. Graag attendeer ik je daarnaast op de mogelijkheid tot het volgen van weeflessen/weefbegeleiding (op maat) en op afspraak.
  grote groet
  betty smit
  nieuw buinen

  BeantwoordenVerwijderen