21.7.13

Nieuwe aanwinsten

Dit tafelweefgetouwtje kocht ik van de week. Ze is oud en stoffig en was behangen met een hele dikke katoenen schering. Daarvan heb ik haar eerst maar eens verlost. En nu wil ik haar gebruiken voor mijn volgend weefwerk. Weefgarens kocht ik op de weversmarkt in Hoorn. Maar daar mocht nog wel wat vrolijkheid bij. En dus fietste ik naar de nieuwe winkel van Knitted Knots in Rolde. 
Wat een aanwinst! Bij de bollenbar kun je zelf je wolcocktail samenstellen. Prachtige kleuren lamswol staan er op de plank. Met de elektrische wolwinder draai je no-time je eigen bollen. Je bepaalt zelf de hoeveelheid. Daar word je toch helemaal blij van! Zij gaf in de winkel een weefdemo en gaf mij terloops kleuradvies en allerhande weeftips. 

de bollenbar
binnenkort nog meer kleuren vertelden ze...

weefwerk van Jolanda

mijn weefmaterialenDit is het materiaal waarmee ik aan de slag ga. Maar nog even terug naar die winkel want die biedt naast die bollenbar nog veel meer moois. Kijk maar eens mee. Wat een gezelligheid hè al die kleurtjes. Prachtige garens. Mooie gereedschappen. Inspirerende boeken. Hartelijke ontvangst. Beslist de moeite waard om te bezoeken ook als je niet in de buurt woont;-)

En dit is de toekomstige aanwinst. Mijn wolwerkplaats in aanbouw. Lief heeft de afgelopen weken druk gezaagd en getimmerd en heeft flinke vorderingen gemaakt. Nog een weekje verwacht hij en dan zit het dak er op. Dat prachtige veldboeket plukte ik met oudste voor hem! 

toekomstige wolwerkplaats
1 opmerking:

  1. Hoi Titia, wat een mooi weefgetouwtje! En wat een leuke nieuwe bezigheid! Enne, dat wist ik niet van dat wol winkeltje in Rolde....... Ik moet eens gaan kijken!
    Dag
    Hannah

    BeantwoordenVerwijderen