23.7.13

Stokhaken of bezemsteelbreienVandaag trok ik op mijn stalen ros opnieuw naar de breiwinkel van Knitted Knots. Ditmaal voor een workshop stokhaken. Deze oude handwerktechniek is ook bekend onder de naam bezemsteelbreien. Gek eigenlijk. Want je breit niet en je gebruikt ook geen bezemsteel. Al zou dat natuurlijk wel kunnen bedenk ik me nu. Wij deden dat evenwel niet. In plaats daarvan gebruikten we één dikke breinaald (15, 20 of 25 mm), een haaknaald en uiteraard een mooi garen. Ik koos een mooi regenbooggaren van Lang yarns.

gestokhaakt project van Knitted Knots

De techniek bleek niet moeilijk. Het lastige was met name hoe je materiaal vast te houden en er enigszins gelijkmatige lussen mee te creëren. Als je daarmee vertrouwd raakt, ben je zo een eind op weg en creëer je in een handomdraai mooie luchtige sjaals, omslagdoeken, een (baby-)deken of wat je fantasie je maar ingeeft. Je kunt met deze techniek zelfs in het rond werken. Op de foto's mijn bescheiden resultaat na een ochtendje werken (....en beppen met andere cursisten). Ik twijfel nog: hiermee doorgaan of afhalen en iets breders opzetten....


Van haar kregen we als toegift nog een demo fair isle breien. Misschien dat ik mij daar in de nabije toekomst ook aan durf te wagen. Eerst staat er nog ander breiwerk op de agenda. Daarover later meer. Al wil ik alwel verklappen dat de Soedan wol (nu ook verkrijgbaar bij Knitted Knots) daarin een hoofdrol zal spelen en er een bijrol is weggelegd voor de dikste breinaalden die nu in mijn bezit zijn;-)

eindelijk een winkel in de buurt die Soedan wol verkoopt:-D

en in heel veel mooie kleurtjes!4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke techniek met mooi resultaat!
  Enne, dat winkeltje........ dat kon ik niet vinden!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zitten aan de hoofdstraat, naast de Rabobank.

   Verwijderen
 2. Aiai wat ziet het er mooi uit!
  Goh, geweldig zeg, met zo'n grote 'bezemsteel'.
  Ik ga zeker een bezoek brengen aan het winkeltje..
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen