2.5.12

Ze doet ´t!Vandaag ben ik de hele dag druk geweest met mijn nieuwe oude breimachientje. Oudste heeft me geholpen. Eerst hebben we het apparaat schoongemaakt voor zover dat ging...
Via marktplaats ben ik in ´t bezit gekomen van een handleiding. Daar wordt eenzelfde breimachine aangeboden, mèt handleiding. Ik had de verkoper gemaild en gevraagd of hij de handleiding voor me wilde kopiëren of scannen uiteraard tegen vergoeding van de kosten. Gisteravond al kreeg ik de scans toegemaild en hij hoefde er helemaal niets voor! Wat fijn dat er nog zulke mensen bestaan! Na het schoonmaken gingen oudste en ik (het was inmiddels één uur in de middag) buiten in het zonnetje de machine stap voor stap inregelen. Maar.... onze pogingen liepen steeds uit op een teleurstelling. Het apparaat bleef hangen of gooide na twee toeren spontaan alle steken eraf. Het heeft ons heel wat geduld en doorzettingsvermogen gekost maar uiteindelijk hadden we tegen het einde van de middag een proeflapje! We hebben staan jubelen in de tuin! Nu we weten dat ze het echt doet, zijn we nieuwsgierig naar al haar kunsten. Wordt dus zeker vervolgd!!!

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat al jullie doorzettingsvermogen uiteindelijk resultaat gaf! Tja, en dan smaakt het natuurlijk naar meer... veel succes verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh, ik zie een hele hoop sokdekenverfbrei mogelijkheden! :-)
  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem5.6.12

  Ik heb precies de zelfde oude breimachine van mijn oma geërfd en was op zoek hoe er ook al weer mee gewerkt moet worden. Dit omdat ik van plan ben hem weer (na jaren) uit de doos te halen en er mee aan de gang te gaan. Als het goed is heb ik de boeken nog wel, maar weet het niet zeker.
  Maar leuk dat jullie er zo mee aan de gang zijn gegaan. Ik heb als kind heel veel plezier gehad met de breimachine. Veel succes verder en hopen dat jullie er mooie dingen mee kunnen gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik wens jou ook veel succes met je erfstuk. En mocht je de boeken nu niet meer hebben, stuur dan even een mail naar quadraad@gmail.com dan kan ik je de scans toemailen die ik van die behulpzame marktplaatsverkoper heb ontvangen!

   Verwijderen