28.5.12

Buiten spinnenEen tijdje geleden bekeek ik via Ravelry een documentaire van Claudy Jongstra.  In het filmpje zat een aantal medewerkers van haar in een weiland te spinnen. Wauw dacht ik, dat zou ik ook wel willen. Nu bevindt zich om mìjn huis helaas geen weiland. Maar in de directe omgeving van Assen is veel natuurschoon. En dus trok ik er vanmorgen met mijn transportfiets op uit. Mijn Louet S10 paste net in de grote mand voorop. Even buiten Deurze zag ik dit bankje in de schaduw met een geweldig uitzicht. In de nabijheid was een ooievaarsnest met drie jonkies. Op de achtergrond klonk van tijd tot tijd de roep van een Koekoek. Voor sommige passanten vormde ik, naast de ooievaars, ook een bezienswaardigheid. Velen maakten even kort een praatje of wierpen een bewonderende blik op mijn wiel waarop ik de wol aan het spinnen was die ik eerder met uienschillen verfde. Maar ik zat er ook tijden alleen, heerlijk in gedachten verzonken te spinnen en te genieten van de rust en de ruimte. Ik heb er niet eens aan gedacht om ook een foto te maken van mijn spinsel!

3 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk! En wat een mooi plekje! Een geweldig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem28.5.12

  Wat een leuk idee, heerlijk om buiten te spinnen! Ik zat al te denken om mijn wiel mee te nemen naar de moestuin, maar als ik daar ben, heb ik meestal zoveel ander werk te doen ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke gemeente naam, nog nooit van gehoord. Wat goed dat je het wiel hebt meegenomen. Ik zou er zo naast willen gaan zitten.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen