21.11.13

En dat is zes...


Dit is mijn nieuwste aanwinst, met dank aan haar. Het is een VO&S spinnewiel, ontworpen door industrieel designer Bastiaan Vos. Ik vind het een plaatje en ben heel benieuwd hoe deze vos spint. De draadjes die de vorige eigenaresse erop had gesponnen zagen er heel veelbelovend uit...
VOS is een zwaargewicht, weegt meer dan tien kilo en is dus geen type waar je graag mee op stap gaat.


Over de achtergrond van dit wiel en de bedenker/maker ervan zou ik graag meer willen weten. Uiteraard ga ik haar er nog naar vragen maar misschien weet iemand van jullie me er ook meer van te vertellen?

4 opmerkingen:

 1. Mooi spinnewiel, moet wel erg lachen, nummer 6. Volgens mij moeten de jongens maar bij elkaar slapen zodat je een spinkamertje kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een klein wolkamertje waar ze niet alle zes in passen. Inmiddels hebben we daarom plannen voor een interne verhuizing waarbij de zolder vrijkomt als spinatelier...en dan kunnen er nog meer bij;-)

   Verwijderen
 2. Geweldig nooit van dit merk gehoord ,leuk zo n verzameling.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook een vo&s waarvan 2 spoelen kapot zijn. Een paar maanden geleden kwam ik bij een vrouw om een paar vachten te kopen en zij had bij toeval ook een vo&s staan. Deze mevrouw wist mij te vertellen dat deze spinnewiel gemaakt werd in Drenthe en dat de maker overleden is. Deze spinnewiel wordt niet meer gemaakt. Hij spint heerlijk en je kunt er heel dun mee spinnen. Het is een super aanwinst. Ik ben er heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen