26.11.12

Leren breien

Lange, lange, langzaamaan
Heeft geen pootjes om te staan
Heeft een huisje op zijn rug
Hoeft niet haastig, hoeft niet vlug
Langzaam glijdt het langs een takje.
Weet je 't al?
Het is een......

En voor wie het nog niet weet....

Het heeft een huisje op zijn rug,
daarom loopt het niet zo vlug.
't Kruipt langzaam over straat,
ik denk dat je het nu wel raadt....

De tweede les die we maken voor de cursus handwerken in de vrijeschool is een breiles voor eersteklassers (zesjarigen). Ik bedacht dit project:


Slakken van wol. Een passend werkje om de techniek van het breien onder de knie te krijgen. Bovendien vind ik de symboliek mooi. Een slak beweegt zich langzaam voort. Breien gaat ook langzaam, zeker in het begin! Maar met geduld en doorzettingsvermogen bereik je uiteindelijk je doel. Net als die slak. En hoe leuk is het om dan, als je lapje klaar is, een mooie kraal te mogen kiezen? En van die kraal en je eerstgebreide lapje een mooie slak te maken? Ik maakte van vilt en karton nog een mooi blad waar de slakjes op kunnen zitten. Een werkbeschrijving vind je hier.

6 opmerkingen:

 1. Oh Titia, wat onwijs leuk! Ik vind dit echt heel erg mooi. Ik denk dat al onze medecursisten het helemaal met me eens zijn :-)
  Tot zaterdag.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem26.11.12

  Geweldig idee, en zo mooi uitgevoerd! Ik heb meteen een linkje gestuurd naar mijn vriendin van het Handwerkcafe, zij geeft op woensdagmiddag les aan meisjes die willen leren handwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een erg leuk idee !
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk idee en ook zo mooi uitgevoerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dit er geweldig uit! Zo had ik ook wel willen leren breien.... Bij mij was het een drama, maar gelukkig is het later helemaal goed gekomen. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig idee, zeer creatief. Super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen