25.10.13

Sofie
Dit is Sofie. Mijn "nieuwe" Ashford Traditional spinnewiel.
Net als bij mijn Ashford Country Spinner was het liefde op het eerste gezicht.
Al een poosje keek ik rond voor een nieuw dubbeltraps spinnewiel. Ik probeerde er diverse maar werd er niet warm van. Echter, iedere keer als ik een Traditional zag, maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Toen de eigenaresse van dit "doornroosjewiel" haar van de hand wilde doen, aarzelde ik dan ook geen moment. Dit wiel spint superfijn en is een lust voor mijn oog.
Ze is mijn vijfde spinnewiel. Vorige week kwam er nog een derde S10 in huis. Ieder wiel heeft haar eigen kwaliteiten en eigenaardigheden. En omdat het er inmiddels zoveel zijn, besloot ik dat ze namen krijgen. Dit is de Traditional uit Orvelte, de TROL. Geen passende naam voor zo'n elegant wiel. De partner van de voormalige eigenaresse van dit wiel vond het een heel sofisch wiel. En zo kwam ik op de naam Sofie. Nu nog namen verzinnen voor de andere vier;-)

Wat moet een mens met zoveel spinnewielen zullen jullie je misschien afvragen. Wel, afwisselen en delen. Want niet voor niets heb ik drie Louet S10 wielen staan. Het zijn allemansvrienden die supergeschikt zijn om op te leren spinnen. Heel graag geef ik de beginselen en het plezier van het spinnen door aan anderen! Iemand zin om 't eens te proberen?3 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! Ik kan me voorstellen dat je hier voor bent gevallen. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze is mooi!! Veel spinplezier!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een beauty!! Heerlijk joh, veel spin-plezier!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen