10.3.14

Vakantiegevoel

Ik heb het helemaal te pakken. Ik heb een heerlijk vakantiegevoel. Het weer speelt daarin natuurlijk een grote rol. Heerlijk hè? Genieten jullie er ook zo van? Maar ook het afronden van de laatste klussen voor de cursus bezorgen mij nu een gevoel van vrijheid.
Gisteren heb ik fijn een dag in de tuin gerommeld. Vandaag belooft weer zo'n prachtige dag te worden. Maar vandaag even geen tuinwerk voor mij, hoewel er nog genoeg te doen is want we zijn de hele boel aan ’t veranderen; voor èn achter staat alles op z'n kop.


verzamelbak met cursuswerk


Vandaag probeer ik wat andere klusjes te doen. Voor de tentoonstelling moet ik alle werkjes die ik wil laten zien nog labelen. De bedoeling is dat de spulletjes over twee weken al richting Gouda gaan. Dus ik wil die bak alvast maar ’ns door en kijken wat ik de moeite waard vind.... Fijn om alles weer even te bekijken.

onderdelen van het schaap in wording

En dan wacht er nog dit schaap in wording. Ik werkte er al menig uurtje aan. Ik maak ’m voor een medecursiste. Bij het zien van Hidde was ze op slag verliefd. Maar Hidde wil ik liever niet laten gaan. Dus maak ik voor haar een ander schaap. Nu maar hopen dat ook dit schaap haar hart zal stelen.


ingrediënten voor mijn mola

Afgelopen zaterdag kocht ik in Utrecht dit fijne borduurschaartje. Zoiets had ik nog niet en het komt goed van pas bij het maken van een mola. Een paar lessen terug ging het op de cursus over de cuna-techniek. Kennen jullie dat? Het is een uitsparingstechniek waarbij je verschillende lappen stof op elkaar naait. Uit die lappen knip je een vorm. Uit de bovenste lap de grootste, de volgende iets kleiner, dan weer iets kleiner enzovoort. De onderste lap laat je helemaal heel. Met hele kleine, bijna onzichtbare steekjes naai je de verschillende lapjes langs de randen aan elkaar. De werkstukken die met deze techniek worden gemaakt heten mola's en de cuna-techniek wordt daarom ook wel mola-techniek genoemd. Ik heb al diverse malen naar afbeeldingen van deze mola's gegoogeld en de prachtigste kleurrijke werkstukken op mijn scherm zien verschijnen. Zo mooi, dat ik zelf niet weet waar en hoe te beginnen. Maar ik wil het wel heel graag proberen. Misschien helpt het mij dat ik het hier nu openbaar maak;-) Van de cursus kregen we lappen vilt mee voor de mola. Ik heb ze opgeborgen bij mijn eigen voorraadje. Laten we zeggen dat ik een ruime keuze heb;-)spinsel van wollust 

En ik schreef al dat ik eigenlijk alleen nog maar wil spinnen. Er ligt zoveel wol te wachten. Deze bijvoorbeeld. De afgelopen tijd ben ik tussen alle bedrijven door al druk geweest met het spinnen van dit lont dat ik kocht bij de stand van Wollust op de midwinterwol van afgelopen jaar. Ik heb geen idee van welk schaap het afkomstig is, dat ben ik, geheel tegen mijn gewoonte in, vergeten te vragen. Maar het spint fijn! Super! Ik heb al een ruime hoeveelheid gedaan en nu nog die laatste (kilo)meters. En dan het garen verwerken tot een fijn vestje of zo voor mezelf. Dat is het plan.


Balder en het boek dat hem mij zal leren hem te laten lopen

En Balder. Hij moet nog leren lopen. Nou ja, ík wil nog leren hem te laten lopen. Van één van de juffies kreeg ik dit boekje mee waarin uitgelegd staat hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen. De aanwijzingen in het boekje ”Laat de poppen leven” dat ik gebruikte voor het maken van Balder zijn heel eenvoudig, doch erg summier waardoor Balder alleen een soort van schuifelt en dat met heel veel moeite. Mijn uitdaging is om hem echte passen te laten zetten.

Hmmmm.....da's alwel weer een aardig to-do lijstje. Had ik nu gezegd dat ik een vakantiegevoel heb? Ja, en dat heb ik ook nog steeds en juist daarom maak ik hier mijn lijstje openbaar zodat jullie mij eraan kunnen herinneren dat er nog werk te doen is!
En waar ga ik nu mee beginnen?
Wel, laat ik eerst die was maar eens ophangen dan kan die lekker drogen in het zonnetje;-)
En misschien ga ik er dan fijn bij zitten. Met m'n spinnewiel of zo...

Fijne dag allemaal en geniet van die lentezon!

5 opmerkingen:

 1. Zelf vind ik het wel een vreemd gevoel dat er nu geen cursusopdrachten meer zijn. Enerzijds een gevoel van vrijheid, anderzijds weet ik ook even niet zo goed waar ik nu mee verder wil. Jij hebt flink wat plannen. Voor mij zou dat genoeg zijn om het vakantiegevoel te laten verdwijnen, maar ach, het zijn natuurlijk wel allemaal hele leuke plannen. Ik zie het al helemaal voor me, hoe jij zit te spinnen naast de drogende was :-)
  Ik ga er nu ook even lekker van genieten, de komende drie dagen is het weer binnenzitten geblazen op kantoor, dus nu profiteer ik er ook nog maar even van.
  Groetjes en tot over twee weken (gek gevoel dat dit de laatste keer is dat ik dit tegen je zal zeggen.....)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wat worden we verwend met heerlijk weer. Mijn man zit al buiten in het zonnetje; ik moest nog wat huishoudelijke zaken doen en nu ga ik ook.
  Wat ben je lekker aan het spinnen. Dat doe ik ook graag, vooral in de avonduren, terwijl de tv aanstaat.
  Die cursus was wel erg leuk. Ik volg het een en ander ook bij Paula. Het is natuurlijk goed om alles af te ronden; het is wel wat om zo regelmatig naar een 'verre' cursusdag te gaan, er moet ook nog huiswerk gedaan worden, maar als je er dan een paar leuke uurtjes aan vast knoopt om naar prachtige winkels te gaan, dan is dat natuurlijk wel aantrekkelijk.
  Je hebt er vast veel geleerd en dat geeft veel voldoening.
  Bedankt voor je lieve reactie op mijn laatste blog; ik moet nodig weer wat schrijven, maar het komt er niet van....was niet helemaal fit....brrr gelukkig kon ik wel bezig zijn met m'n textiel verslaving. Fijne dag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een prachtige werkstukken en wat is Balder mooi geworden! Wij hebben inmiddels de uitnodiging voor jullie tentoonstelling ontvangen en ik kom zeker kijken! Kunnen we meteen kennismaken! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me ontzettend leuk! Ik kijk ernaar uit! Een lieve groet terug, Titia

   Verwijderen
 4. Anoniem19.3.14

  Ha Titia,

  Hoe gaat het met je?
  Da's al weer een poos geleden.
  Ik kijk wel regelmatig op je blog!
  Erg inspirerend.
  Groetjes,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen