22.3.14

VandaagVandaag is de laatste cursusbijeenkomst van de voortgezette cursus handwerken in de vrijeschool. Met een gevoel van weemoed reis ik naar Gouda. In mijn tas (een hele grote op wielen voor deze gelegenheid;-) de werkstukken die ik de afgelopen twee cursusjaren maakte, het schaap voor één van de andere cursisten, iets lekkers voor de gezamenlijke afscheidslunch èn een afscheidskadootje voor de beide juffies.

Eén van de cursisten stelde voor ze een zelfgemaakte kraal kado te geven als dank en herinnering.
Bij het maken verwonder ik me erover hoeveel je over jezelf en de ander kunt vertellen in zo'n klein werkstuk door bijvoorbeeld de keuze voor techniek, kleur en materiaal.
Voor de ene juf haak ik er één. Het patroon voor de kraal vond ik hier. Voor de andere juf vilt ik een kraal. Wat voor kralen hebben de andere cursisten gemaakt? Hoe zal de reactie van de juffies zijn?
Dat vraag ik me af terwijl ik dromend naar buiten kijk en terugdenk aan al die keren dat ik voor dag en dauw opstond om af te reizen naar eerst Zeist en later Gouda voor weer een dag vol creatieve verrassingen.
Vandaag de laatste verrassing. We sluiten de lessenreeks af met weven lees ik op het programma.
In mijn tas zitten veertien gelijke stroken stof, voor elk van de cursisten één, want dat was de opdracht. Hoe gaan we de stroken verwerken? Ik vraag het me af terwijl ik de ene toer na de andere toevoeg aan mijn ”twijfelaar”; het breiwerk waar ik vol twijfels aan begon en waar ik met niet minder twijfels aan verder werk. Gelukkig was er in mijn tas nog net een plaatsje vrij voor dit werk. Heerlijk vind ik het om tijdens de lange reis iets om handen te hebben.
En die twijfels... Ach, gisteren zag ik deze:
en bedacht me dat ik ze dan maar beter weg kan breien;-)

Vandaag is de voorlaatste keer dat ik naar Gouda reis.
Op 12 april houden we in Gouda de eindtentoonstelling waarop de werkstukken die ik bij me heb en die van de andere cursisten te zien zullen zijn.
Iedereen is van harte welkom om daar te komen kijken, hieronder staat de uitnodiging (klik erop om groter te maken).
Wie weet zie ik je daar!
Fijne dag!4 opmerkingen:

 1. Je maakt prachtige dingen ,af en toe een twijfelaarster mag maar ook die zal weer hartstikke mooi worden je zult het zien
  Lieve groet marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een hele gezellige laatste lesdag vandaag, maar nu zit ik thuis met een heel raar gevoel. Dat het afgelopen is, moet nog een plekje krijgen. We hebben ook nog niet echt afscheid genomen van elkaar, we zien elkaar tenslotte over 3 weken nog. Toch voelt het vreemd en een beetje leeg. Ik ga maar eens de foto's bekijken die we kregen, ben heel benieuwd en misschien helpt het tegen het lege gevoel.
  Groetjes en een fijne zondag morgen.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het voelt! Ik mag nog anderhalf jaar, maar denk nu soms al: "en wat daarna?". Nog maar even niet aan denken! Wat een prachtig idee, een kraal van alle cursisten voor de juffies! Ze waren er vast blij mee! Tot 12 april! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet te veel twijfelen hoor je maakt hele mooie dingen!! Helaas zit er niet zoiets bij ons in de buurt..maar ja, ik ben nu toch even druk met een heel ander soort cursus ;) Fijne dag zaterdag! Goetjes

  BeantwoordenVerwijderen