7.3.14

Mag ik jullie voorstellen aan....
Dit is ’m nou geworden. Geen Marie of Annet. Geen Jaap, Hans, Johan of Pieter.
Het is Balder.
Het was een klus hoor om hem te maken! Jeetje wat heb ik er veel uren aan gewerkt. Ik had het mezelf ook niet erg makkelijk gemaakt. Het truitje bijvoorbeeld is gebreid van Drops Alpaca op naalden nummer twee. Tsja, dat schiet natuurlijk niet op! En toen kwam ik ook nog garen tekort. Vandaar die driekwart mouw. Ik overwoog eerst er met een andere kleurtje nog een stuk aan te breien maar heb het maar zo gelaten. Ik vind het wel passen bij de slungelige gestalte van Balder en de groeispurten die zesdeklassers kunnen hebben. De laarzen waren ook een enorme klus. Ik heb ze gemaakt van echt leer. Op de naaimachine stikte ik met een dikke naald zonder garen de gaatjes en vervolgens heb ik ze met de hand in elkaar genaaid. Er moest een tangetje aan te pas komen om de naald steeds door te halen. De laarzen verhullen mooi de naar verhouding te kleine voeten van Balder. En ze zorgen voor een stevige basis om te kunnen lopen. Maar daarmee moet ik nog wel even oefenen. Als het lukt, zal ik binnenkort misschien een filmpje plaatsen. Fijn weekend allemaal!


7 opmerkingen:

 1. Hij is mooi geworden! Ben benieuwd naar een filmpje van lopende Balder! Zijn haartje zijn geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik vind hem hartstikke leuk, zoals hij daar als een lange slungel op zijn stoel 'hangt'!!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het mag dan een heel karwei geweest zijn om Balder te maken, hij is wel prachtig geworden, een beloning voor je harde werken! Ik ben benieuwd hoe hij er in het echt uitziet, maar dat zie ik morgen :-)
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is 'ie leuk geworden! Een echte puber-slungel! Mooi hoor!
  Fijn weekend!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig geworden!! Ik vind de driekwart mouwen ook inderdaad erg passen! De haartjes zijn heel mooi! Groetjes Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij. Is prachtig ,wat een werk maar zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is hij leuk geworden! Een beetje ondeugend en spelend lijkt hij me. Veel plezier met hem!

  BeantwoordenVerwijderen