23.6.13

Dag twee van het schaapscheren...

was erg geslaagd. Maar ik vergat mijn fototoestel. Helaas kan ik jullie dus geen beelden tonen van de kuikens die rondscharrelden tussen de kraampjes. Ze groeien met de dag! Van de vachten die van de schapen kwamen. Er zaten prachtexemplaren bij! Van de vier pasgeboren poesjes in het stro. Van de workshop lampenkap vilten door Jolande van Luijk. Van de dames die zo hard werkten bij de vachtviltworkshop van Beatrice Waanders. Van de mooie regenboog boven het veld. En van de gevilte kleden die Cecile Kruip ophing aan de hekken rondom de bouwplaats. Het was zo'n prachtig beeld. Het contrast tussen de warme gevilte vachtkleden en het koude beton. De haren die wapperden in de wind. De prachtige blauwe lucht. De zon en in de verte de dreiging van regen. De bouwplaats kreeg iets zachts en aaibaars, het hek aantrekkingskracht.
Toch een paar plaatjes. Van een prachtige vacht. Ik nam 'm mee naar huis om te spinnen voor de herders. Dat doe ik voor het project "zwoele drentse vachten" waarvoor de herders een Europese landbouwsubsidie toegekend hebben gekregen. Ik ga delen van de vacht verschillend voorbehandelen. En vervolgens kijken of en in welke opzichten de gesponnen draden van elkaar verschillen. Misschien ga ik ze ook wel verschillend spinnen. Op spinnewiel en spintol. Linksom en rechtsom. Alles met als doel kennis te vergaren. En te delen. Wordt vervolgd!

Nog een nagekomen bericht: de projectleider van het praktijknetwerk zwoele drentse vachten, Monica Commandeur, maakte van het schaapscheren in Balloo dit fotoverslag.2 opmerkingen:

  1. Die vacht is toch écht een beauty!!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem25.6.13

    Via Atelier de Vlier heb ik je gevonden- en ik blijf graag nog even hangen hier ;-)
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen