7.6.13

Wolwerk in uitvoering
De hele week al ben ik druk met de voorbereidingen voor het schaapscheren in Balloo op 22 en 23 juni. Op die dagen zal ik het spinnen met de spintol demonstreren. Uiteraard mag iedereen het ook zelf proberen. Voor de verkoop maak ik spintolpakketjes met wol van de kudde. Dat betekent wol uitzoeken, wassen en kaarden. Heerlijk in het zonnetje. Waarschijnlijk ga ik een deel van de wol nog plantaardig verven. Met fluitekruid....het bloeit nog!
Het bijenhotel.... prachtig is het hè? Ik kocht het op de lentemarkt bij haar. Ineens bedacht ik me dat het ook even als iets anders dienst kan doen. Alle kamers waren gelukkig nog vrij;-)
De schapen prikte ik gisteren tijdens een gezellige ochtend met een aantal spinmaatjes. Ik gebruikte wol van Zwartbles en lokken van Drents Heideschaap.
Tot besluit een uittip voor aanstaande zondag. Dan kun je in Balloo samen met schapen en lammeren hardlopen tijdens de eerste Balloërveldloop. Dat is hollen voor de lol en de wol! Wil je niet zelf meedoen, kom de deelnemers dan aanmoedigen en genieten van het landschap, de kudde en de prachtige wolproducten. Ik breng alvast wat spintolpakketten mee....


3 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb jij stiekum een bedje op het balloërveld staan'-).... En zo is een bijenhotel ook leuk!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je mooie wol aan het kaarden. Doe je dat met een elektrische kaardenmolen? Ik las op de site van de herders dat je die kunt huren. Is dat zo? (en wat kost dat dan ;-)?)Ik kom wel even kijken op de hei.....
  Dag. Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi bijenhotel en de wol ziet er zo lekker zacht uit. En a gut die schaapjes, zo lief om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen