18.6.13

Zomers werk


Wat doet een wolmens bij zomerse temperaturen? Allereerst wolwassen! De ene vacht na de andere gaat in het sop. En in de keuken wordt er wol geverfd met Landscapes. Wol van het Drents Heideschaap. Terwijl de wol in het sop staat en de verfpan op het vuur, test ik nieuwe spintolletjes.


Nog een klusje.... Bij de groenteboer hier in de wijk had ik mij laten ontvallen dat ik wel weer eens wat uienschillen zou kunnen gebruiken..... Niet te veel.... Twee kratten stonden er voor me klaar! En dat betekent uitzoeken. De rode zijn gedaan. Nu nog de blanke. Ze drogen wel fijn met dit weer;-)Tussen de bedrijven door even langs de kringloopwinkel die pas is verhuisd. Op hun nieuwe stek vind ik dit stoeltje. Voor straks in mijn nieuwe wolwerkplaats. Die is in aanbouw in onze achtertuin. Lief doet dat allemaal zelf. Maakt oude stenen schoon, metselt.... Hier alvast een glimp van de fundamenten... Het is maar goed dat ik die hier alvast even laat zien want binnenkort verdwijnen ze onder de grond en zien we ze niet meer terug....

Tot slot de resultaten van mijn verfwerk van vandaag:

En wat deden jullie op deze zomerse dag?

7 opmerkingen:

 1. Wauw! Je eigen wol werkplaats, wat heerlijk!!En wat een mooie kleuren wol.
  Ik heb hier ook nog 2 vachten liggen die gewassen moeten worden, misschien morgen maar eens doen, of vanavond nog.
  Ik heb vandaag de spintol uitgeprobeerd, het gaat me beter af dan het spinnen op het spinnewiel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel even benieuwd naar welke kringloop winkel je geweest bent, welke is pas verhuisd? ( Voordat ik straks een keer ergens voor de dichte deur sta.)

   Verwijderen
  2. De Wissel, zat naast de caravanwinkel, nu naast Het Goed in het voormalig pand van Diner Mobile. Ze zijn nog niet helemaal ingericht maar het ziet er al veelbelovend uit;-)

   Verwijderen
 2. Je eigen werkplaats....... wat geweldig! En wat een handige lief! En wat een prachtige kleuren! En na wat jij allemaal deed op deze dag..... durf ik niet te vertellen wat ik allemaal deed.........'-)
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, een nieuwe blog! Ziet er leuk uit! De wolletjes zien er ook erg mooi uit! Ben benieuwd naar je wolwerkplekje. Fijn dat je straks een eigen stek hebt!
  Succes met alles!
  Warme groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei , dat ziet er hier ineens helemaal nieuw uit, wel mooi strak. Mooie kleuren heb je weer gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is gister ook een Drent het bad in geweest! Wat zijn die beesten vuil.....maar dan heb je wel extra eer van je werk!
  Tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen